Протягом 9 та 10 жовтня у Парку Київська Русь проходив фестиваль “Зов Героїв”, що мав статус чемпіонату України з середньовічного бою. Древній Київ знову поринув у світ живої історії.

В програмі дводенного дійства були: лицарський турнір у різних номінаціях, театральні вистави, історичні реконструкції, майстер-класи та багато інших цікавих локацій.

Всі бажаючі мали можливість поринути у світ середньовіччя та побачити на власні очі як відбувався лицарський турнір. У заході брали участь більше ніж 200 учасників практично зі всіх куточків України та декілька іноземних представників.

Програма лицарських боїв на чемпіонаті України передбачала дуельні номінації «Щит меч», «Баклер меч», «Півтораручний меч», масові номінації «5 на 5» та «16 на 16».

Участь у чемпіонаті брав студент факультету публічного управління та права 1-го курсу, спеціальності 081 «Право», група П-7  ЛЕВЧЕНКО Дмитро, який у складі Житомирської Школи фехтування та повноконтакних боїв «Фрібург Бер» здобув бронзу у номінаціях «Півтораручний меч» та «5на5», золото у номінації «16на16».

Також ЛЕВЧЕНКО Дмитро брав участь  у  турнірі з середньовічного бою до Дня захисника України для бійців Другої ліги, який відбувався 16 жовтня у місті Біла Церква.  Він здобув бронзу у дуельній номінації «Древкова зброя» та срібло у масовій  номінації «10на10».