1-2 лютого 2022 року в Державному університеті “Житомирська політехніка” у співпраці з Всеукраїнською асоціацією з мовного тестування та оцінювання (ВУАМТО) та за підтримки Міжнародної асоціації з мовного тестування (ILTA) відбулися тренінгові семінари з розвитку компетентності іншомовного тестування та оцінювання. Протягом двох днів викладачі англійської мови кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики, кафедри іноземних мов, колеги закладів вищої освіти та загальноосвітніх шкіл міста та області прокачували навички проведення оцінювання іншомовних компетенцій здобувачів освіти, зокрема, письма, говоріння, самооцінювання та зворотного зв’язку.

Тренінги проводились у межах проекту Promoting Sustainable Language Assessment Literacy Across Generations оf Teachers та гранту Міжнародної Асоціації з Мовного Тестування (ILTA Award for Collaboration and Outreach).

Під керівництвом тренера-президента Всеукраїнської асоціації з мовного тестування та оцінювання Ольги Квасової учасники розглянули існуючі підходи до оцінювання навичок іншомовного письма, систематизували вимоги до письмових продуктів, переглянули існуючі критерії та шкали їхнього оцінювання, і, зрештою, кастомізували шкалу та критерії під свої навчальні потреби. Вікторія Осідак, віце-президент асоціації, продемонструвала важливість проведення самооцінювання студентами, показала можливі способи їхнього проведення та допомогла учасникам визначити інструменти самооцінки найбільш релевантні для їхнього навчального середовища.

Експерти з мовного тестування та оцінювання Центру досліджень вивчення та оцінювання англійської мови (CRELLA), професори Бедфордширського університету, Великобританія, доктор Чіхіро Інуі (Chihiro Inui) представила свої рекомендації з оцінювання говоріння, а професор Ентоні Грін (Anthony Green) навчав учасників тренінгів надавати ефективні відгуки та коментарі своїм студентам, які би сприяли подальшому вдосконаленню мовних компетенцій.

Дякуємо щиро нашим колегам-тренерам за професіоналізм, готовність ділитися спеціальними знаннями, можливість насолодитися вишуканою, витонченою, автентичною британською англійською наших спікерів на вебінарах та їхній внесок у професійний розвиток викладача англійської мови.