10 грудня у світі відзначають Міжнародний день прав людини, який було засноване 4 грудня 1950 року на засіданні Генеральної Асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.
 Засновники Міжнародного дня прав людини висловлювалися за розширення прав людини, активну пропаганду ідей рівноправності, соціальної відповідальності та взаємодопомоги.
Державний університет Житомирська політехніка не міг залишитися осторонь. 9 грудня  факультетом національної безпеки,права та міжнародних відносин було проведено круглий стіл на тему “Права людини в умовах війни”.
Гостями даного заходу стали ЧЕРНИШ ЄВГЕНІЙ- директор юридичного департаменту Житомирської міської ради. РАДУШИНСЬКА НАТАЛІЯ -заступниця директора регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Житомирської області.
Участь у круглому столі взяли більше 70 студентів. Спікери дослідили та презентували найктуальніші теми, зокрема , питання розвитку Європейської системи захисту прав людини, захист прав дитини в умовах збройного конфлікту , позбавлення права власності на рухоме майно в період воєнного стану: баланс між правами власника та інтересами суспільства, кримінальна відповідальність громадян України мобілізованих до окупаційної армії. Уваги заслуговує доповідь спікера ЛЕГАН ІРИНИ -д.ю.н, доц., професор кафедри права  та правоохоронної діяльності «Геноцид як злочин проти безпеки людства за міжнародним кримінальним правом» до Міжнародного дня пам’яті жертв злочину геноциду який вшановується 9 грудня.
Дякуємо за плідну працю усім гостям та спікерам  круглого столу.