Засідання Центру гендерної освіти «Житомирської політехніки» було присвячено обговоренню «Стратегії впровадження гендерної рівності у сферу освіти до 2030 року», яку було ухвалено урядом.

Завідувачка Центру Оксана ЛИТВИНЧУК розповіла про те, що документ розроблено з метою реалізації державної політики щодо забезпечення рівних прав та можливостей для жінок і чоловіків у сфері освіти.  Повномасштабна війна показала, що для подальшої повоєнної відбудови й розвитку України потрібно однаковою мірою залучати у всі сфери життя як жінок, так і чоловіків.

Дана Стратегія – це фундамент для розвитку нашого майбутнього покоління на принципах рівності та в умовах рівних можливостей.  Маємо зробити все можливе, аби сьогоднішня молодь, навіть попри війну, що триває, намагалася формувати власний світогляд без жодних стереотипів та дискримінацій.

Разом з тим відбулося плідне обговорення виступу учасниці Центру Марини ПОКОТИЛО – студентки групи МЕ-8, «Гендерна нерівність у різних сферах життя людини», у якому було зосереджено увагу на аспектах нерівності в сфері освіти.