24 листопада 2023 р. в Українському державному університеті імені Михайла Драгоманова (м. Київ) відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Борисенківські читання», присвячена пам’яті доктора історичних наук, професора Володимира Йосиповича Борисенка.

Серед загалу дослідників історії України неможливо відшукати дослідника, який би не був знайомий з фундаментальними працями Володимира Борисенка. Вихід друком «Курсу української історії» з викладом авторської концепції історії України з найдавніших часів до ХХ століття став справжньою подією для студентів та науковців. Автор переглянув традиційні погляди на походження українського народу, становлення та еволюцію національної держави, роль аристократії й духовенства в житті суспільства, місце козацтва в історії України тощо.

Серед співорганізаторів конференції був факультет національної безпеки, права та міжнародних відносин Державного університету «Житомирська політехніка». Професор кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту Андрій Шевчук входив до складу організаційного комітету конференції та взяв участь у пленарному засіданні зі своїми спогадами про Володимира Йосиповича.

Робота окремої секції була присвячена дослідженню всесвітньої історії та міжнародних відносин. Андрій Шевчук був не лише одним з модераторів, але й підготував до участі студентів групи МВ-2 факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин: Альону Костюк, Вікторію Колтунович, Михайла Іщука, Марію Хоменко, Вікторію Закірову, Вікторію Юзипович, Олексія Поліщука, Дмитра Стецика, Аліну Березовчук та Олександру Марцинкевич.

Державний університет «Житомирська політехніка» продовжує співпрацю з провідними закладами освіти для розвитку наукових досліджень викладачів та студентів.

Borysenko_Volodymyr_Yosypovych-1 Програма-1