24 листопала студенти Центру гендерної освіти доєдналися до заходу, який приурочено Міжнародному дню боротьби з насильством щодо жінок, організованому Острівцем прогресильності ЗУНУ (проєкт-ініціатива ГО «Прогресильні», координатор Оксана ТУЛАЙ) у співпраці з навчальною лабораторією «Міжнародна студія сталого розвитку» кафедри міжнародних відносин та дипломатії навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина (координатор Наталія КАРПИШИН).

Відбулася онлайн-зустріч із експерткою з гендерних питань Катериною ЗАДОЄНКО – співзасновницею ГО «СД Платформа» та «Жіноче лобі», авторкою наукових праць у сфері міжнародних відносин та гендерної політики.

Під час зустрічі розібралися в поняттях гендер та гендерна (не)рівність. Обговорили, чому гендерна рівність має визначальне значення для захисту прав людини та функціонування демократії, а також чому рівноправна участь жінок і чоловіків щодо прийняття рішень є не лише вимогою справедливості та демократії, а й необхідною умовою сталого розвитку суспільства. Дізналися, якою є гендерна (не)рівність в умовах війни в України і чому ця тема має ключове значення на шляху до перемоги.