З нагоди Міжнародного дня жінок і дівчат у науці Центр гендерної освіти факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин у співпраці з Управлінням у справах сім’ї молоді та спорту Житомирської міської ради привітно зустріли обдарованих ученів старших класів житомирських закладів загальної середньої освіти в Інтерактивному музеї науки і технологій «Політехнік».

Відкрили урочисту зустріч начальник Управління у справах сім’ї молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина КОВАЛЬЧУК разом із Ларисою СЕРГІЄНКО – деканом факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин. Говорили про видатних українських жінок-науковиць, їх досягнення та неоціненний вклад у розвиток науки та суспільства.

Завідувачка Центром гендерної освіти Оксана ЛИТВИНЧУК розповіла, що в Україні жінок у науці майже вдвічі більше, ніж в середньому у світі – 46%. Україна займає 12 місце за кількістю жінок-учених у рейтингу серед 41 країни світу.

Показали дівчаткам, що наука може бути цікавою, захопливою і зрозумілою, а також спроможною пробуджувати інтерес школярок до навчання та науки, побачивши на практиці, як працюють закони фізики завдяки 30 експонатам інтерактивного музею.

Ми сподіваємось, що цей день мотивуватиме дівчаток, які ще навчаються та шукають свій життєвий шлях, спробувати власні зусилля в науковій сфері.