З 25 по 31 січня студенти та викладачі спеціальності 292 «Міжнародні економічні відносини» долучилися до учасників Зимової економічної школи «Україна-ЄС, кроки до вступу: регіональний вимір» від ВГО «Українська Асоціація Економістів-міжнародників» та Хмельницького національного університету.

Тематичними напрямами доповідей та дискусій стали:
– Економічні механізми інтеграції для країн-кандидатів на вступ до ЄС: досвід для України;
– Українська дипломатія під час війни;
– Роль регіонів у трансформаційних процесах входження України в ЄС;
– Охорона географічних зазначень в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС: просування регіонального крафтярства і протидія незаконній торгівлі контрафактом;
– Глобальні міграційні тренди: виклики для України;
– Шляхи збереження та розвитку трудових ресурсів України;
– ЄС і Я: культура участі, або чому від тебе залежить все;
– Закон перманентної концентрації капіталу як економічний закон глобального світу.
– Особливості проведення транскордонних переказів валютних цінностей з України з використанням електронних платіжних засобів емітованих до рахунків клієнтів банку – фізичних осіб, відкритих у національній валюті, які здійснені за допомогою міжнародних платіжних систем Revoiut, Wise, UAB Findo, PAYPAL, Meest Transfer, Rebell Pay, TRANSFERGO, Joompay, ZEN.CON, Skrill;
– Advanced Exploration: Mediation and Reconciliation;
– Євроінтеграція України: виклики та наслідки для ЄС;
– The strategic partner of Moldova: present and perspectives.

Успішне закінчення Зимової школи підтверджено сертифікатами, новими знаннями та приємними враженнями у студентів та викладачів Житомирської політехніки:

Нагребельна Дар’я, студентка групи МЕ-9: «Зимова економічна школа – це прекрасна змога нам (економістам) дізнатися щось цікаве в легкій формі. Мені все сподобалося , всі лекції буди цікавими та легкими для сприйняття».

Семенова Анна, студентка групи МЕ-9: «Зимова економічна школа – це чудова можливість для студентів та молодих фахівців поглибити свої знання з актуальних економічних питань, а також поспілкуватися з відомими експертами та однодумцями. Зимова економічна школа була захоплюючим досвідом. Спікери надали цікаві матеріали, а взаємодія з іншими учасниками дозволила обмінюватися ідеями. Цікаві, змістовні доповіді та дискусії».

Дідківський Олександр, студент групи МЕ-9: «Зимова економічна школа вражає високим рівнем організації та проведення. Долучення до лекцій дозволило отримати глибокі знання з міжнародних економічних відносин, а також знайти зв’язки між теорією і практикою. Школа відома своїми визнаними експертами, які активно займаються дослідженнями в різних галузях економіки, що додає їй авторитетності. Зимова економічна школа також створила прекрасну можливість для зустрічі з ведучими фахівцями та спілкування з колегами з різних країн, що сприяло обміну думками та ідеями. Це ідеальне місце для тих, хто прагне поглибити свої знання в економічній сфері».

Прут Валентина, студентка групи МЕ-9: «Зимова економічна школа була надзвичайно стимулюючим і пізнавальним досвідом. Програма була добре структурована, інтенсивна і представила широкий спектр тем, які охоплюють сучасні аспекти міжнародних економічних відносин. Спікери виявилися досвідченими та доброзичливими, готовими ділитися своїми знаннями та досвідом. Завдяки активним дискусіям і практичним вправам, я отримала цінні інсайти і навички, які можна застосувати на своєму професійному шляху».