В ІІ семестрі 2023/2024 н. р. здобувачі освіти факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин активно беруть участь в програмі академічної мобільності ERASMUS+KA1 в різних країнах Європи. Навчання здійснюється іноземними (англійською, італійською, польською, турецькою) мовами з вивченням дисциплін за професійним спрямуванням.

ОП “Міжнародні економічні відносини”, освітній ступінь “бакалавр”:

  1. Полторак Христина (група МЕ-7) – Університет «Тор Вергата» Італія.
  2. Солодка Валерія (група МЕ-7) – Університет ім. Федеріко ІІ, Італія. 
  3. Кужим Катерина (група МЕ-7) – Університет ім. Федеріко ІІ, Італія.
  4. Оріховська Оксана (група МЕ-8) – Університет ім. Миколи Коперника, м. Торунь, Польща.
  5. Готовченко Софія (група МЕ-6) – Університет м. Загреб, Хорватія.

ОП “Міжнародні відносини і геополітична безпека”, освітній ступінь “бакалавр”:

  1. Закірова Вікторія (група МВ-2) – Анатолійський університет, м. Ескішехір, Туреччина.

ОП “Публічне управління та адміністрування”, освітній ступінь “бакалавр”:

  1. Тихонова Юлія (група ПУА-5) – Університет Миколи Коперника, м. Торунь, Польща.
  2. Ваховська Анастасія (група ПУА-6) – Університет м. Загреб, Хорватія.

ОП “Право”, освітній ступінь “магістр”:

  1. Решивська Яна (група ПМ-4) – Анатолійський університет, м. Ескішехір, Туреччина.

 

Студенти вже поділилися першими враженнями від початку семестру та активного навчання в закордонних закладах вищої освіти:

Оріховська Оксана: “Мій період мобільності в Університеті Миколая Коперника в Торуні на факультеті економіки та управління є захопливим та пізнавальним досвідом для мене. Вивчення економіки в такому високопрофесійному середовищі та спілкування зі студентами з різних країн розширює мої знання та поглиблює моє розуміння світових економічних процесів, дозволяє мені порівняти та зрозуміти різні підходи до економічних проблем. Адже акцент зроблено на практичній складовій та розвитку аналітичних навичок”.

Солодка Валерія: “Хочу висловити свою подяку Житомирській політехніці за можливість навчатися в закордонному Університеті Федеріко ІІ в Неаполі в Італії. Перше, що мене вразило, коли я прилетіла в Неаполь, була неймовірна природа, море і колоритна архітектура, яка багато чого говорить про історію цього міста і в цілому країни. Потім я познайомилася з місцевою їжею, яка виявилася різноманітною і неймовірно смачною, а також зустріла доброзичливих і щирих людей, які охоче допомагають мені в різних питаннях. Завдяки програмі Erasmus я почала вивчати італійську мову разом зі студентами з інших країн, тож цей процес подарував мені нові знайомства і максимально приємні емоції. До кінця семестру я буду навчатися, подорожувати, насолоджуватися Італією разом з іншими студентами, тож цей час наповнений незабутніми враженнями”.

Закірова Вікторія: “Перші дні були найскладніші, бо нам варто було вирішувати питання з документами. Зараз вже почалося навчання. Класні викладачі та цікаві предмети. Планую відвідати Стамбул та інші міста Туреччини. Для іноземних студентів влаштовували welcome dinner у ресторані. Все чудово, враження класні”.

Ваховська Анастасія: “Під час літнього семестру навчання в університеті м. Загреб я буду вивчати право, зокрема такі дисципліни, як: Фундаментальні права в ЄС, Економіка та інститути ЄС, Приватність та електронні комунікації тощо. Серед обраних мною дисциплін, є саме ті, які, я вважаю, нададуть мені класну базу знань і в майбутньому зможу використовувати в своїй професійній сфері публічного управління. Перші дні мобільності були максимально активними, адже потрібно було адаптуватися до нових умов, нового міста та нових людей з абсолютних різних куточків світу. Команда ESN влаштовувала для нас безліч цікавих івентів, відвідавши які, ми все більше і більше знайомилися з новими людьми та знаходили друзів. Загалом, так як Загреб неймовірно красиве місто, всі клопоти на початку перебування тут, навіть питання щодо документів, були в задоволення”.

Решивська Яна: “Мій досвід міжнародного обміну дуже яскравий, повний нових знайомств зі студентами з різних куточків світу від Колумбії до Індонезії. Будучи представниками різних культур, нас обʼєднує тяга до нового, беззаперечно неповторного досвіду. Навчання в найбільшому університеті Туреччини вражає – кампус наче «місто науки», де кожен вмотивовано здійснює кроки до успішного майбутнього. Атмосфера студентства надихає на нові наукові здобутки, які починаються від знайомства з викладацьким складом та закінчуються нічними відвідуваннями бібліотеки перед екзаменами. Додам, що в міжнародному обміні важлива країна перебування, та мені з цим пощастило — Туреччина чудова країна з людьми, що приймають тебе з великою радістю. Я впевнена, що впродовж весняного семестру мене чекають нові незабутні пригоди та знайомства, особистісні й наукові досягнення”.

 

Бажаємо нашим студенткам цікавого навчання, позитивних емоцій та неймовірних вражень від участі в програмах міжнародної академічної мобільності!!!