Викладачки Житомирської політехніки Оксана Литвинчук та Оксана Лукашук взяли участь у захоплюючому тренінзі для тренерок і тренерів із гендерно орієнтованого врядування, організованому Вищою школою публічного управління спільно з Національним демократичним інститутом, який зібрав учасників із різних сфер життя та професійного спрямування. Провідні тренерки Наталя Тарасенко та Оксана Ярош поділилися своїми знаннями та досвідом, розкривши ключові аспекти побудови справедливого суспільства, а також провівши навчання та інструктаж тренінгових пар по підготовці до тренінгових модулів.

Урочисто відкрили тренінг Наталія Алюшина – голова Національного агентства України з питань державної служби (НАДС), Тетяна Гузенко – начальниця управління з питань гендерної рівності Департаменту соціальної та ветеранської політики Київської міської державної адміністрації (КМДА) та Олена Єна – старша директорка програм Національного демократичного Інституту.

Під час тренінгу учасники отримали можливість обговорити та проаналізувати проблеми гендерно орієнтованого врядування та гендерної дискримінації, а також способи їх вирішення на різних рівнях суспільства.

Було розглянуто ряд тем: «Гендерні проблеми та розриви», «Гендерний вимір війни», «Ключові поняття гендерно орієнтованого врядування», «Впровадження гендерної рівності: успіхи і виклики», «Створення гендерно орієнтованих стратегій» та «Особливості навчання дорослих».

У цілому акцент було зроблено на важливості впровадження гендерно орієнтованого врядування, а також на значенні кожного щодо формування стереотипів та уявлень про гендерні ролі.