7 травня 2024 році, у процесі відзначення «Тижня європейського вибору та відповідальності» на факультеті національної безпеки, права та міжнародних відносин та Дня Європи, було проведено круглий стіл на тему «Вплив особистості на розвиток системи міжнародних відносин (на прикладі Ф. Нансена)».

13 травня – день пам’яті норвезького вченого, мандрівника, громадського діяча та Нобелівського лауреата Фрітьофа Нансена. В Україні, на жаль, мало хто знає про його діяльність, а більшою мірою пам’ятають про нього, як про мандрівника із розповідей на уроках географії в школі. Тому разом із здобувачами організовано та проведено круглий стіл, де студенти представили доповіді про Нансена, не тільки як про мандрівника, природознавця, географа, але як політика й дипломата. Після перегляду відео про норвезького діяча студенти говорили про дитячі роки та навчання Ф. Нансена (Олена Васильєва), про успіхи Гренландської експедиції 1888–1889 рр. (Яна Кальник) і спроби досягнути Північного Полюсу (Анастасія Дворніна), про діяльність як політика та дипломата (Софія Заглада), про отримання Нобелівської премії миру 1922 р. «за багаторічні зусилля з надання допомоги беззахисним» (Анастасія Криніцька), про діяльність норвезького політика з порятунку людей в Україні (Анастасія Мазуренко) та увічнення пам’яті видатного дослідника, вченого, політичного і громадського діяча (Інна Нестеренко). Організатором і модератором круглого столу виступив професор кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту Андрій Шевчук.

Для присутніх постать Ф. Нансена стала справжнім відкриттям, адже для студентів спеціальностей 291 «Міжнародні відносини», 292 «Міжнародні економічні відносини» та 081 «Право» важливим було відчути вплив такої незвичайної постаті на систему міжнародних відносин. «Нансенівські паспорти», сприяння у репатріації населення після Першої світової війни та, головне, допомога населенню України під час голоду 1921–1923 рр. по-справжньому переконують, що навіть одна людина може зробити так багато, якщо вона переконана у важливості своєї праці. Не дарма 2000 р. співвітчизники проголосили його «норвежцем тисячоліття», національним героєм Норвегії.