Участь студентів факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин у дводенному тренінгу в школі молодіжних рад Житомирщини, у межах проєкту «Молодіжні ради у Львівській, Житомирській та Полтавській областях» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у м. Житомир.

15 та 17 жовтня 2024 р. студенти факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин взяли участь у заході «Молодіжні ради у Львівській, Житомирській та Полтавській областях», який організувала школа молодіжних рад Житомирщини за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у м. Житомир. Тренінг був спрямований на:

  • формування обізнаності молоді стосовно функціонування молодіжних рад;
  • профорієнтацію молоді у створенні громадських організацій;
  • застосування теоретичних знань щодо подання проєктів, заявок, грантів;
  • залучення молоді до участі у різних молодіжних проєктах;

Перший день цього тренінгу був присвячений вивченню організаційно-правових засад функціонування молодіжних консультативно-дорадчих органів, а також методології проєктного менеджменту у цій галузі та грамотному оформленню проєктних заявок. У межах інтерактивного навчання було проведено групові практикуми з подальшою презентацією їхніх результатів.

Другий день був зосереджений на практичній імплементації набутих знань через командну розробку конкурсних проєктних пропозицій. Учасники мали змогу здійснювати детальне планування проєктів з урахуванням таких компонентів як: опис проєкту, визначення його мети, найактуальніших проблем і пріоритетних завдань та фінансове планування.

Студенти групи МВ-3 спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії: поділилися власними враженнями після проведеного тренінгу:

Криніцька Анастасія: «Дякуємо за можливість проводити такі заходи для молоді у складних умовах сьогодення. Отримані знання про молодіжні ради та досвід спікерів створили основу для моєї подальшої професійної реалізацій у громадській діяльності. Нові знайомства надихнули мене на співпрацю та підвищили рівень внутрішньої мотивації з реалізовувати нових ідей у цій галузі. З нетерпінням очікуємо на нові проєкти та форуми у найближчі місяці».

Васильєва Олена: «Хочу подякувати, насамперед, організаторам, а також всім спікерам за змістовно проведені тренінги щодо функціонування шкіл молодіжних рад. Була рада стати частиною команди, насправді для себе відкрила сьогодні нові кейси для розвитку та реалізації різноманітних проєктів у галузі українського громадського сектору. Сподіваюся, що в нашій громаді в майбутньому таких можливостей для молоді буде більше і ми зможемо долучатися до реалізації нових проєктів».

Яремчук Андрій: «Для мене цей дводенний тренінг був дуже цікавий та насичений різною корисною інформацією. Я отримав практичні навички зі створення проєкту та оформлення грантів. Також я познайомився з чудовими тренерами і спікерами, такими як Ірина Гладка, а також з іншими учасниками заходу. Участь у тренінгах цього проєкту надихнула мене на подальший розвиток у сфері молодіжної політики».

Інтеграція теоретико-методологічних засад з практичним досвідом фахових модераторів і спікерів (Ірина Гладка, Надія Горбатюк, Владислав Барановський, Владислав Білошицький) розширили знання учасників і забезпечила формування комплексних компетенцій у сфері розроблення проєктів громадського сектору України.