Студенти ФПУП спеціальності «Філологія (прикладна лінгвістика)» опанували курс з медіаграмотності Very Verified, який було розроблено міжнародною організацією IREX у партнерстві зі студією онлайн освіти EdEra. Курс є частиною проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», який впроваджується IREX (Міжнародною радою з досліджень та обмінів) за підтримки Посольства США та Посольства Великої Британії в Україні, у партнерстві з Міністерством освіти та науки України.
Разом з фасилітатором курсу, доцентом кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Канчурою Євгенією Орестівною, студенти вчилися відрізняти факти від суджень, відфільтровувати фейкові повідомлення,   визначати маніпулятивні медійні прийоми та шукали засоби протидії ним. Кожен учасник міжнародного проекту дослідив свій власний медіа ландшафт та емоційні реакції, навчився виходити за межі інформаційної бульбашки та дотримуватися правил інформаційної гігієни в соціальних мережах. Стандарти журналістської доброчесності стали для всіх нас орієнтиром та зразком.
Курс проводився англійською мовою. Вільне спілкування та різноманітні прийоми організації занять зумовили невимушену атмосферу в аудиторії, сповнили студентів ентузіазму та допомогли розвинути їхні творчі навички.
Під час презентації елементів курсу в лабораторії прикладної лінгвістики в рамках SpaceTechFest-2019 до курсу долучилися також наші іноземні студенти й викладачі, гості зі шкіл Житомира й області, та всі, хто відвідував локацію кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики.

Дякуємо організаторам курсу, фасилітатору та учасникам!

Тих, хто пропагує медіа грамотність і свідоме сприйняття інформації побільшало. Наші амбасадори критичного мислення – студенти груп ПЛ-1 і ПЛ-2: Венчеславська Ольга Володимирівна, Вознюк Дмитро Павлович, Григорчук Яна Вікторівна, Залізняк Марія Андріївна, Заруцька Даріна Сергіївна, Каменчук Анастасія Вікторівна, Марко Чулаєвська Наталія, Нонік Анастасія Валеріївна, Остапчук Марія Олегівна, Петров Дмитро Володимирович, Срібний Максим Андрійович, Тимченко Аліна Русланівна, Якобчук Анастасія Сергіївна, Бондарчук Руслана Русланівна, Ахмаджанова Аліна Сергіївна, Бернацький Євгеній Сергійович, Бричковська Марія Андріївна, Груздіна Єлизавета Сергіївна, Кабакова Марія Патрісія Максимівна, Кобець Анастасія Сергіївна, Колодійчук Мирослава Миколаївна, Маслова Дар’я Андріївна, Мельник Анастасія Миколаївна, Немировський Ігор Анатолійович, Осипенко Зоряна Анатоліївна, Шикало Анюта Олексіївна.