18 грудня 2019 року в Державному університеті «Житомирська політехніка» відбулася студентська науково-теоретична конференція «Актуальні питання дотримання прав і свобод в Україні», присвячена Всеукраїнському тижню права.
Організатори: кафедра права та правоохоронної діяльності Державного університету «Житомирська політехніка».
У роботі науково-теоретичної конференції взяли участь викладачі кафедри права та правоохоронної діяльності, а також студенти таких спеціальностей, як 081 «Право», 262 «Правоохоронна діяльність» та 281 «Публічне управління та адміністрування».
Захід розпочався з привітального виступу завідувача кафедри права та правоохоронної діяльності С.А. Кузьміна. До присутніх також звернулися викладачі кафедри І.М. Павліченко та В.П. Тичина.
Загалом у доповідях і відео-презентаціях учасників конференції йшлося про міжнародно-правові стандарти захисту прав людини та їх відображення в Конституції України; покоління прав людини; історію Декларації прав людини; права, які найчастіше порушуються в Україні; дискримінацію прав людини в Україні; порядок звернення до Європейського суду прав з людини; особливості регіональних систем захисту прав людини; діяльність Міжнародного кримінального суду та його юрисдикцію. Їх наукові дослідження викликали неабиякий інтерес серед учасників науково-теоретичного заходу.

Крім того, в рамках визначення Всеукраїнського тижня права студенти факультету публічного управління та права взяли участь в роботі VII Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченій до річниці прийняття Загальної декларації прав людини «Права людини: історичний вимір і сучасні тенденції», яка проходила 5 грудня 2019 року на базі Житомирського державного університету імені Івана Франка.
Учасниками конференції були представники Житомирського окружного адміністративного суду, Житомирського апеляційного суду, Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Головного територіального управління юстиції в Житомирській області, Державної установи «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських», а також викладачі і студенти закладів вищої освіти. Державний університет «Житомирська політехніка» представили студентки факультету публічного управління та права Стужук Анастасія («До питання про запобігання підліткової злочинності») та Яцківська Анастасія («Механізми реалізації прав та свобод громадянина: проблемні питання та їх вирішення»).
Бажаємо Анастасії Стужук та Анастасії Яцківській подальших успіхів, натхнення та чекаємо від них нових досліджень.