Делегація факультету публічного управління та права Житомирської політехніки бере участь у IV Міжнародному науково-практичному форумі «Угода про асоціацію: рушійні інтеграційні зміни», що проходить 23-29 лютого в Братиславі (Словаччина) та Відні (Австрія).

Вже другий рік поспіль Житомирська політехніка є основним співорганізатором даного форуму, що забезпечує інтелектуальний та науковий супровід розвитку науки та освіти в умовах інтеграційних процесів.

Делегацію Житомирської політехніки, за дорученням ректора, професора Віктора Євдокимова, очолив декан факультету публічного управління та права, професор Димитрій Грицишен. Крім того, у форумі беруть участь десять представників науково-педагогічного колективу університету.

Відкриття форуму відбулося в Міністерстві освіти, науки, досліджень та спорту Словаччини. Директор з наукової підтримки Словацького центру наукової та технічної інформації Любомир Більські ознайомив учасників з новою інформаційно-комп’ютерною системою адміністрування наукових досліджень, що розроблена в рамках диджиталізації науки та наукових досліджень.

Особливостями реформування освіти і науки в Словаччині є:

– застосування сучасної системи антиплагіату, що включає в себе сукупність всієї наукової інформації країни (регістр наукових публікацій, художніх творів, тезисів та дисертацій);

– створення в Братиславі сучасного Наукового Центру, проведення Європейських ночей досліджень і науки з можливістю подальшого залучення зацікавлених осіб в науку;

– ефективна мотивація мінімум 36000 учнів та студентів до вивчення природничих та технічних наук.

В рамках першого дня форуму було обговорено ряд питань щодо подальшої співпраці Житомирської політехніки із закладами вищої освіти Європейського Союзу та визначено ключові напрями подальших спільних наукових досліджень. Також учасники форуму дійшли згоди щодо спільних публікацій та наукових проектів з грантовою підтримкою Європейського Союзу.

Представники Житомирської політехніки попередньо домовилися з низкою університетів Європейського союзу щодо навчання студентів за освітніми програмами подвійних дипломів з напрямів: державне управління; регіональний розвиток.

Відзначимо, що передові європейські механізми управління науковими процесами в закладах вищої освіти вже сьогодні успішно запроваджені та ефективно діють у Державному університеті «Житомирська політехніка». Це є однією із складових забезпечення лідируючих позицій університету в міжнародних рейтингах як на рівні регіону, так і Україні в цілому.

 

За інформацією ректора Житомирської політехніки Віктора Євдокимова в соціальній мережі Facebook