В приміщенні Житомирської ОДА 23 лютого відбулася робоча зустріч щодо презентації завершення дворічної програми навчання і стажування психологів Житомирщини і Вінницької області за проєктом «Покращення доступу до соціальних послуг у сфері психічного здоров’я» 2019-2020 рр. за стандартами НАТО та ЄС в республіці Польща. Підсумковим етапом програми було вручення сертифікатів, які відповідають міжнародним стандартам та законодавству Республіки Польща і України. Такий сертифікат отримала і практичний психолог вищої категорії Державного університету «Житомирська політехніка» Наталія Харитонова.

Програма втілено в життя відповідно до трьохсторонньої угоди між МЗС Республіки Польщі, 23-им Військо-медичним шпиталем м. Льондек-Здруй та КНП «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради.

Програма стажування стала першою довгостроковою з підготовки психологів в Україні за підтримки міжнародних проєктів. Наталія Харитонова приймала участь в проведенні корекційних занять для ветеранів Республіки Польщі. Генеральний консул Польщі відмітив: «Ваші психологи також брали участь в лікуванні наших військових. Тобто, цей рівень довіри дійсно дуже великий. І ми побачили, що реалізація цього проєкту дає також і певні підстави для взаємної довіри між нашими суспільствами – польським та українським.»

Участь у засіданні взяли голова обласної ради Володимир Федоренко, Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці Дамян Цярціньскі, Заступник Міністра у справах ветеранів України з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко, головний лікар КНП «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради Павло Журбенко, голова Ради ветеранів при Мінветеранів Володимир Лагута та ветеранські спільноти.