12 березня 2021 року відбулось засідання студентського наукового гуртка «Лабораторія юного філолога», присвячене VIIІ Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції студентів, магістрів, аспірантів «Актуальні напрями досліджень молодих учених в іншомовному просторі», яка відбудеться 22 квітня 2021 року. Під час засідання студенти  дізналися, що таке тези і яке  їх призначення. Також розглянули правила написання тез та найпоширеніші помилки, що допускаються молодими вченими. Отримані знання допоможуть студентам в написанні перших наукових праць.

19 березня 2021 року студенти-філологи 1 курсу, учасники гуртка «Інтертекстуальні студії» (керівник – доцент кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Євгенія Канчура) спробували свої сили у поетичному перекладі. Справа виявилася нелегкою, адже потрібно були дотриматися форми та структури, ритму та рими дотепного міркування про природу грошей американського поета Річарда Армора, вловити та передати його головну думку. Приз читацьких симпатій одноголосно завоював переклад Ольги Ващенко (ПЛ-3), яка спромоглася виконати всі складні умови. Цікавим виявився експеримент із перетворенням тексту Армора у сонет (Оксана Лиманець) та жартівливий переспів у стилі української барокової поезії  (Ірина Петельська). Всі 25 учасників творчого змагання отримали справжнє задоволення, вправляючись у дотепах поетичної мови та граючи зі значеннями, сталими виразами та тонкощами граматичних структур.

23 березня 2021 року відбувалось чергове засідання наукового гуртка «Психолінгвістичні студії». Темою зустрічі стало представлення основних методів у психолінгвістиці та їх застосування у різних галузях знань. Учасники гуртка презентували свої напрацювання і поділились першим досвідом власних лінгвістичних досліджень. Молоді вчені почули про можливість створення власних профілів у соціальній мережі для співпраці науковців (Аcademia. еdu), де можуть викладати власні публікації та знайти дослідників із схожими науковими інтересами. В результаті засідання визначено завдання для кожного студента в процесі підготовки до участі у конференціях та написання тез.
Наступне зібрання планується у квітні, на якому буде здійснюватися обговорення можливості стажувань та міжнародних навчальних виїздів для студентів.