27 березня учасники гуртка «Інтертекстуальні студії» (студенти-філологи ФПУП) мали змогу долучитися до майстер-класу з дослідження інтертекстуальних та інтермедіальних прийомів у сучасній літературі.
На запрошення керівника гуртка доцента кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики Житомирської політехніки Євгенії Канчури, досвідом у дослідженні інтертексту ділилася доктор філології, провідний спеціаліст відділу компаративістики Інституту літератури НАН України ім. Т.Г. Шевченка Тетяна Миколаївна Рязанцева. Учасники дослідницької майстерні вчилися визначати особливості функціонування барокового претексту Джона Донна («Пісні») у романі «Мандрівний замок Хаула», що належить перу відомої представниці британської літератури фентезі доби постмодернізму Діани Вінн Джонс. Також студенти спостерігали прийоми, застосовані режисером-аніматором Хаяо Міядзакі в його екранізації відомого роману.
Плідна дискусія зумовила атмосферу інтелектуальної насолоди. Тетяна Миколаївна високо оцінила питання та коментарі студентів Житомирської політехніки, а студенти зрозуміли сутність барокового та постмодерністського прийому буквалізації метафор на прикладі з сучасної літератури для дітей та підлітків.

Дякуємо нашій шанованій гості та сподіваємося на те, що її натхнення й завзяття залишило дороговкази для плідної дослідницької праці наших студентів.
Зустріч відбулася за сприяння Центру дослідження літератури фентезі при Інституті літератури НАН України ім. Т.Г. Шевченка.