15 грудня для студентів груп ПУА-3 та ПУА-4 відбулася відкрита лекція від мандрівних урбаністів «Містограф».

Лекція проводилася в рамках дисципліни «Брендинг та конкурентоспроможність міста». Тематика лекції – дослідження міста на рівні мікроурбанізму та через метод скетчингу.

Тетяна та Ярослав – подружжя архітекторів, що разом зі своїми дітьми досліджують міста через їх суб’єктивний урбаністичний погляд і інструментарій урбан скетчингу. Як зазначають Тетяна та Ярослав: «Досліджуючи місто таким чином, ти немов розчиняєшся у просторі, який досліджуєш, не зважаючи на навішені на нього ярлики, розуміючи його тут і зараз».

Студенти дізналися про унікальну методику дослідження міста, як вона може допомогти в змінах та вдосконаленні наших міст та як результати такого дослідження можуть бути корисними для державних службовців.

Тетяна та Ярослав досліджують міста України, не винятком також стало і місто Житомир. Результати спостережень ви можете прочитати у випуску газети “Містограф.Житомир”. В випуску вийшла також настільна гра для всієї родини “Великі перегони!”. Гра пропонує дослідити маршрут, який мандрівні урбаністи пройшли в Житомирі.

Дякуємо сімейному проекту «Містограф» за бесіду та сподіваємося на подальшу співпрацю.

Слідкувати за діяльністю «Містограф» ви можете у їх інстаграмі – @mistograf