18 грудня відбувся ІІІ тур щорічного конкурсу ім. Віталія Кейса, що проводиться під егідою МОН України, Запорізького національного університету й, насамперед, Українського Шекспірівського центру. Підтримує найталановитіших конкурсантів Союз Українок Америки. Поважне журі, до складу якого долучилися провідні літературознавці й перекладознавці України та Америки розглядали роботи, подані студентами з усіх куточків України.

З п’яти робіт студентів Житомирської політехніки п’ять пройшли до фіналу. Вітаємо першокурсників-фіналістів: Катерину Власюк (ПЛ-6), Ольгу Куцу (ПЛ-6), Поліну Онацьку (ПЛ-5) та Владислава Короля (ПЛ-5), які перемогли у відбірковому турі та вдало представили свої креативні проєкти. Переможницею конкурсу визнано студентку групи ПЛ-1 Дар’ю Маслову, яка представила дослідницький проєкт з області перекладознавства «Шекспірівський інтертекст в романі «Пані та панове» Террі Пратчетта: виклики українського перекладу» та здобула 1 місце.

Нагадаємо, що у 2020 році наші студенти-філологи блискуче виступили у фіналі конкурсу Кейса, а срібну призерку конкурсу Зоряну Осипенко (ПЛ-1) Союз Українок Америки відзначив грошовою винагородою 300 $.

Так наші студенти філологи здобувають навички наукових досліджень, оприлюднення та захисту своїх робіт, і отримують гідну винагороду за свою інтелектуальну працю.

Щиро дякуємо організаторам Конкурсу, а надто очільниці Українського Шекспірівського центру професору Наталії Торкут за її невтомну й натхненну працю та надання можливості студентській молоді долучитися до висот гуманітарної науки.

Всі фіналісти конкурсу Кейса від Житомирської політехніки є учасниками наукового гуртка кафедри теоретичної та прикладної лінгвістики, яким керує доцент кафедри к.ф.н. Євгенія Канчура.