3 березня 2023 року на базі Державного університету “Житомирська політехніка” пройшов тренінг “Навички поводження з  військовим спорядженням”. Тренінг відбувся в рамках реалізації проєкту Благодійного Фонду Сергія Притули “Центр готовності цивільних”, метою якого є навчити цивільне населення базовій військовій підготовці та надати навички необхідні під час війни. Учасники, яких було більше 160-ти чоловік, змогли безпосередньо ознайомитися та спробувати у дії бронежилети, каски, дальноміри, тепловізори, рації та багато іншого спорядження. Такі заходи є традиційними на факультеті, оскільки саме тут здійснюється підготовка майбутніх правоохоронців та фахівців з національної безпеки.

Однак тренінги з особистої безпеки, базових навичок під час війни, з домедичної підготовки проводяться для студентів всіх спеціальностей так як  в умовах воєнного стану краще бути заздалегідь готовим до різних сценаріїв розвитку подій. Базові знання з вогневої підготовки, тактичної медицини не будуть зайвими для кожної людини і у мирний час.

Відгуки студентів про тренінг:

1.Даяна ШУНЕВИЧ, студентка 1 курсу спеціальності 262 “Правоохоронна діяльність”: “Для мене великим захопленням було приміряти військовий одяг та амуніцію, дякую нашим захисникам”

2.Вікторія КІНЗЕРСЬКА, студентка 1 курсу спеціальності 256 “Національна безпека”: “Цікаво було побачити що потрібно військовим, і зрозуміти як може працювати одяг проти тебе”

3.Юлія ПРИСЯЖНЮК, студентка 1 курсу спеціальності 256 “Національна безпека”: “Як це важко носити на собі всю ту екіпіровку Дякую тим людям, хто носить це все день і ніч, захищаючи нас..”

4.Олександр ВЛАСЕНКО  студент  4 курсу спеціальності 051 “Економіка”: “Тренінг був цікавим та інформативним. Для людей не ознайомлених із військовою справою даний захід відкрив новий світ, який для багатьох наших хлопців та дівчат є щоденною рутиною. Інформація про те, які є види особистого захисту, яких виробників та якими користуються наші військові є важливою для кожного. Також розповідали про різні прибори, такі як прибори нічного бачення, дальноміри та засоби маскування. В першу чергу даний тренінг призначений для надання нам навичок виживання, адже в першу чергу ми повинні вижити”.