На факультеті національної безпеки, права та міжнародних  відносин для студентів 1-х курсів відбулася зустріч з начальником відділу по роботі з персоналом  територіального управління Служби судової охорони в  Житомирській області  підполковником служби  Іванна Юріївна ПАТЛАНЮК. Вона розповідала про роботу Служби Судової охорони.

Служба Судової Охорони є державним органом у системі правосуддя України для забезпечення охорони та підтримання громадського порядку у судах. Відповідно до ст. 160 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Служба судової охорони — державний орган, що через свої підрозділи підтримує громадський порядок у суді; запобігає проявам неповаги до суду та припиняє такі прояви; охороняє приміщення й інше майно судів, органи судової влади; забезпечує державний захист суддів, працівників апаратів судів та їхніх родин, а також гарантує безпеку учасників судового процесу. Вона підзвітна Вищій раді правосуддя та підконтрольна Державній судовій адміністрації України, та складається з центрального органу управління (Центральний апарат) і територіальних підрозділів (територіальні управління) Служби. Основним завданням Служби судової охорони є  підтримка громадського порядку в суді, припинення проявів неповаги до суду, а також охорона приміщень суду, органів та установ системи правосуддя, виконання функцій щодо державного забезпечення особистої безпеки суддів та членів їхніх сімей, працівників суду, забезпечення у суді безпеки учасників судового процесу здійснює Служба судової охорони. Особа, яка вступає на роботу до  Служби судової охорони, складає Присягу на вірність Українському народові.

Лектор розповіла про особливості роботи: розпорядок дня, екіпірування співробітників, спеціальні звання, можливості працевлаштування та кар’єрного зростання. Слухачі дізнались цікаві факти, зокрема,  що у її підрозділі працює 40% жінок. Також лекторка наголосила на необхідності збереження іміджу правоохоронця.