На факультеті національної безпеки, права та міжнародних відносин для студентів 1-х курсів відбувалася зустріч з старшим оперуповноваженим відділу протидії організованими злочинними групами в органах державної влади управління стратегічних розслідувань в Житомирській області – ШАРЕЙЧУКОМ В‘ячеславом.

 Лектор розповідав студентам про структуру Національної поліції, департаменти та їх службові обов‘язки. Департамент стратегічних розслідувань (ДСР) є важливою складовою системи Національної поліції України. Його головна роль полягає в проведенні складних розслідувань важливих кримінальних справ, а також в аналізі кримінальної ситуації та розробці стратегії боротьби зі злочинністю в Україні.

  ШАРЕЙЧУКОМ В‘ячеславом наголосив, що основні завдання ДСР це:

– виявлення, припинення і запобігання незаконної діяльності суспільно небезпечних організованих груп / злочинних організацій, у тому числі в органах державної влади та місцевого самоврядування;

⁃ протидія корупції серед посадових осіб, вжиття заходів з метою виявлення корупційних правопорушень і правопорушень, повʼязаних з корупцією, та їх припинення;

⁃ здійснення оперативно-розшукової діяльності, спрямованої на здобуття інформації про криміногенні процеси в злочинному середовищі, повʼязані з протиправною діяльністю окремих осіб та злочинних угруповань, схеми легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом.

Також, ДСР забезпечує координацію дій між різними підрозділами національної поліції, а також з іншими правоохоронними органами та державними органами влади, – додав В‘ячеслав Григорович. Він продемонстрував відео, де було більш детально розкрито що саме має робити Департамент стратегічних розслідувань. Між студентами та лектором відбувся жвавий діалог , студенти отримали відповіді на всі свої питання.