Знання про першу медичну допомогу є важливим для всіх людей, оскільки вони можуть допомогти врятувати життя та запобігти подальшим ушкодженням при надзвичайних ситуаціях та нещасних випадках. З метою надання додаткових знань та вмінь, на факультеті національної безпеки, права та міжнародних відносин була організована зустріч на тему: «Знання рятують життя» від капітана, радника Всеукраїнської громадської організації «Українська Служба Порятунку» Оксани ЛАВРІНОЇ для студентів факультету. Оскільки, кожна людина може зіткнутися з надзвичайними ситуаціями, які можуть призвести до травм або інших видів ушкоджень.

Спочатку було більш інформаційне повідомлення, а саме:

1. Які права та обов’язки має громадянин України

2. Що таке муніципальна поліція, служба порятунку України, та з якою швидкістю мають реагувати державні служби

3. У яких місцях маніяки шукають жертв

4. Як діяти у випадках коли вдарило струмом

5. Навели приклади як вчиняти в екстремальній ситуації та як притягуються до кримінальної відповідальності держслужбовці

6. Обговорили запитання «Чому варто вміти аналізувати ситуації?»

Наступним кроком, було показати більш практичну частину з надання першої медичної допомоги. На бажаючих студентах показували як правильно робити серцево-легеневу реанімацію, та пропрацьовували її, а також як накладати джгут та турнікет. Також, як викликати швидку та пояснити швидко про необхідну допомогу та визначити характер і важкість отриманої травми. Важливим було показати техніку накладання джгута кожному.

Отже, ми впевнені що ці поради можуть допомогти надати першу медичну допомогу в надзвичайних ситуаціях та зменшити ризик подальших ушкоджень або ускладнень. Дякуємо, пані Оксані, за поєднання практичних та інформаційних знань та вмінь щодо надання першої медичної допомоги. Це неймовірний досвід для наших студентів.