На факультеті національної безпеки, права та міжнародних  відносин для студентів груп П-9, П-10 та ПУА-7, ПУАМ-5 відбулася зустріч з заступником керівника Житомирської обласної прокуратури РОМАНОМ  ГОВДОЮ. Він розповів про роботу прокурора та прокуратури вцілому. Прокуратура України становить єдину систему, яка в порядку, передбаченому законом, здійснює встановлені Конституцією України функції з метою захисту прав і свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави. Лектор розповів про історію виникнення прокуратури як у світі так і формування прокуратури в Україні. З часів здобуття Україною незалежності прокуратура пройшла багато етапів реформування та досі проходить процес побудови прокуратури нового зразка.

Прокуратура виконує чотири основні функції, а саме:

1) підтримання державного обвинувачення в суді;

2) представництво інтересів громадянина або держави в суді у випадках, визначених Законом «Про прокуратуру» та главою 12 розділу III Цивільного процесуального кодексу України;

3) нагляд за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство;

4) нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

За час свого існування прокуратура перестала бути «закритим клубом», для того, щоб влаштуватися в даний орган потрібно мати відповідну освіту, пройти тести та співбесіду, після успішного складання яких вас відправляють на двох місячні курси і виможете влаштуватися на роботу. Робота прокурора на 90% складається із знання закону. Робота потребує високого інтелекту та чудової логіки. Діяльність прокурора ґрунтується на засадах законності, справедливості, неупередженості та об’єктивності.