Триває співпраця факультету факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин Державного університету «Житомирська політехніка» з Житомирським обласним Центром дитячої та юнацької творчості.

Трагічність подій Голодомору 1932-1933 рр. знаходить відгук у серцях не лише старшого покоління, а й учнів. Пам’ять про геноцид української нації, вчинений в 1932–1933 роках. задля упокорення українців й остаточної ліквідації українського спротиву режиму, повинна зберегтися, щоб не допустити повторення у майбутньому. Під час вчинення особливо тяжкого злочину геноциду в 1932–1933 рр. комуністичний тоталітарний режим знищив мільйони українців – цвіт українського села.

22 листопада 2023 р. професор кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту Андрій Шевчук взяв участь у науковій конференції «Крізь призму часу» до 90-х роковин Голодомору в Україні. Учні Житомира та області з емоційної доповіді «Причини, наслідки Голодомору в Україні 1932-1933 років» поринули у складні часи 90-річної давнини, довідалися про наслідки Голодомору в Україні 1932-1933 років, які ми відчуваємо до сих пір. Трагічність долі простого селянина, свавілля тоталітарного сталінського режиму та жахливі жертви переконували учнів, що ми повинні зробити все для нашої боротьби, щоб не допустити повторення минулого.