10 листопада студенти факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин Тарасюк Михайло, Пухтаєвич Катерина, Ковальчук Марта та Лисак Дмитро взяли участь у конференеції “Відбудова України: для людей та про людей”.

Повномасштабна агресія росії проти України спричинила масштабні потрясіння в житті людей – багато з них втратили свої домівки та рідних, мільйони були змушені тікати за кордон. Відбудова міст та сіл, повернення біженців, реінтеграція ветеранів та створення антропоцентричних умов життя для українців стануть пріоритетними завданнями у стратегічному розвитку України на найближчі десятиліття. Що відбувається з людським капіталом в умовах війни? Які політики необхідні для повернення людей? Як врахувати потреби різних груп населення під час відновлення?

Відповіді на ці питання студенти отримали на конференції «Відбудова України: для людей і про людей», організованій аналітичним центром «Вокс Україна» за підтримки The National Endowment for Democracy (NED). Захід зібрав разом українських урядовців, представників органів місцевого самоврядування, науковців, експертів та представників громадянського суспільства.