Щороку 21 листопада українське суспільство згадує події, які змінили новітню історію України. Дві революції (Помаранчева 2004 р. та Гідності 2013 р.), які змінили НАШЕ майбутнє, дозволили зрозуміти, що без Гідності, Свободи та Пам’яті у нас не може бути МАЙБУТНЬОГО.

21 листопада 2023 р. об 11.40 у конференц-залі Державного університету «Житомирська політехніка» в рамках Тижня Гідності, Свободи та Пам’яті факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин відбувся науковий семінар «Помаранчева революція та Революція Гідності: цивілізаційний вибір українського народу», присвячений 10 річниці від початку Революції Гідності.

Розпочала семінар декан факультету, доктор наук з державного управління, Лариса Сергієнко, звернувши увагу студентів на важливості таких понять, як «гідність» та «свобода». Вікторія Загурська-Антонюк, зав. кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту, доктор наук з державного управління, розповіла про революційні зміни в житті суспільства та їх вплив на систему національної безпеки. Андрій Шевчук, доктор історичних наук, професор кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту, нагадав про основні події Помаранчевої революції 2004 р. Олена Войтюк, доктор філософії з історії, ст. викладач кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту, виступила з доповіддю «Зима в вогні: ми та наше майбутнє» про події Революції Гідності 2013 р.

До обговорення долучилися й студенти:

Анастасія Терехова (група П-8, науковий керівник – Галина Шпиталенко, кандидат історичних наук, доцент кафедри теорії та історії держави і права). Тема доповіді «Революція Гідності: правові аспекти»;

Лісова Ілона (група МЕ-8). Тема доповіді «Небесна сотня як символ непохитності українського народу»;

Ковальчук Марта (група ПО-2). Тема доповіді «Україна – країна нескорених»;

Бродецька Дарина (група ПО-2). Тема доповіді «Студентство в українських Революціях».

Завершив семінар перегляд відеозвернення Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня Гідності та Свободи. Сильний народе сильної країни!

Слава Україні!