19 березня 2024 року здобувачі вищої освіти факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин доєдналися до гостьової лекції на тему «Особливості сертифікації продукції в Європейському Союзі». Спікером виступив Ткаленко Олександр Олександрович, директор з якості ТОВ «Еквітестлаб». На лекції були обговорені питання щодо практичних аспектів міжнародної сертифікації товарів для компаній, які мають наміри працювати на європейському ринку та підвищувати конкурентоспроможність своєї продукції.
Особливо цінним є розкриття матеріалу на прикладі діяльності ТОВ «Еквітестлаб» – української компанії, яка спеціалізується на науковій розробці та промисловому виробництві наборів торгової марки «EQUI», призначених для діагностики хвороб та алергії.
Здобувачі дізналися про перші кроки створення підприємства, яке планує займатися зовнішньоекономічною діяльністю. Зокрема, велика увага приділена питанням впровадження системи управління якості. Цікаво також було почути про проблеми, які виникали перед ТОВ «Еквітестлаб» при пошуку партнерів в зарубіжних країнах, про складнощі роботи на ринках окремих країн.