Зазвичай, штурмувати інформаційні джерела з питань підготовки до народження дитини майбутні батьки починають лише тоді, коли розуміють, що вже вагітні. Проте далеко не всі приділяють достатньої уваги таким важливим питанням, як планування сім’ї та підготовка до вагітності.

Планування вагітності – це перший крок до успішного батьківства, це цілий комплекс заходів, спрямованих на збереження здоров’я як майбутньої матері, так і дитини.

На засіданні Центру гендерної освіти факультету національної безпеки права та міжнародних відносин 21.04.2024 року говорили про «зародження життя», а саме про багаж знань, що стосується вагітності та її планування.

Разом із тренеркою безпечного простору для жінок та дівчат «Вільна» Вітою ЯРЕМЧУК було проведено тренінг. Експертка розповіла про те, як правильне планування вагітності може позитивно вплинути на її перебіг, знизити ризики виникнення різних ускладнень, а також забезпечити здоровий старт для новонародженої дитини.

Учасники Центру відзначили, що такі заходи не лише допомагають психологічно підготуватися до нового етапу в житті, але й сприяють створенню здорового суспільства.