24 травня 2024 року кафедрою міжнародних відносин і політичного менеджменту було проведено круглий стіл щодо обговорення освітньо-професійної програми «Політичний менеджмент і PR» за спеціальністю 052 «Політологія» освітнього рівня «бакалавр».
До обговорення долучились стейкхолдери, представники академічної спільноти, науково-педагогічні працівники кафедри та здобувачі вищої освіти цієї спеціальності. Зустріч було проведено у змішаному режимі: офлайн – НПП кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту, здобувачі та практики, онлайн – представники академічної спільноти з інших регіонів та деякі стейкхолдери приєдналися у режимі відеоконференції.
Гарант освітньо-професійної програми «Політичний менеджмент і PR» Вячеслав СЕРГЄЄВ презентував особливості освітньої програми, її зміст, перелік нормативних та вибіркових освітніх компонентів, програмні результати навчання та компетентності.
До обговорення освітньої програми «Політичний менеджмент і PR» долучилися:
*Олександр ШЕВЧУК – доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри міжнародних відносин та зовнішньої політики Чорноморського національного університету імені Петра Могили;
*Олексій ТРЕТЯК – доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара;
*Олексій ЛЕОНОВ – депутат Верховної Ради України;
*Ігор ПЕТРЕНКО – доктор політичних наук, професор, професор кафедри політичних наук КНУ імені Тараса Шевченка, засновник Аналітичного центру «Обʼєднана Україна», директор телеканалу «Ми-Україна»;
*Анна КУЧЕРАК-ЗОРЯ – фахівчиня з комунікацій та зв’язків з громадськістю, політичного PR і SMM; спеціалістка з комунікацій у ГО “Громадський центр “Нова генерація” та ГО “Союз українок” КМФ, медійниця та PR-спеціалістка політичної організації, волонтерка.
Стейкхолдери під час круглого столу висловили ряд побажань та пропозицій щодо вдосконалення освітньо-професійної програми, а саме щодо формування необхідних знань та вмінь у здобувачів вищої освіти в сучасних умовах розвитку політичного ринку та політтехнологій, що є важливим для здобувачів-випускників як майбутніх фахівців у політично-управлінській сфері.
Слід відзначити значну зацікавленість здобувачів вищої освіти у розвитку та вдосконаленні освітньо-професійної програми, що засвідчило активне обговорення та дискусія під час круглого столу. Надані пропозиції будуть враховані при укладенні нової редакції освітньо-професійної програми «Політичний менеджмент і PR» спеціальності 052 «Політологія».