9 травня 2024 р. з нагоди Дня Європи у партнерській взаємодії кафедра міжнародних відносин і політичного менеджменту Державного університету «Житомирська політехніка» та кафедра міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України провела Всеукраїнський науково-практичний вебінар «Європейський вибір України: історичний аспект, сьогодення та перспективи». До заходу долучилися понад 90 учасників: студенти та викладачі із таких навчальних закладів як Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Київський столичний університет імені Бориса Грінченка, Національний авіаційний університет, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», а також учасники українських Євроклубів. Вебінар тематично пов’язаний із проєктом, який реалізується кафедрою міжнародних відносин і політичного менеджменту Житомирської політехніки “UAMigrEU Гармонізація міграційної політики України: досвід країн ЄС”.
З вітальними словами звернулися до учасників заступник декана з наукової роботи гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України Світлана Харченко, завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України Вікторія Хвіст, завідувач кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту Державного університету «Житомирська політехніка» Вікторія Загурська-Антонюк.

Теми виступів учасників заходу стосувалися євроінтеграційної політики України та специфіки політики ЄС вцілому. Доктор наук з державного управління, завідувач кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту Державного університету «Житомирська політехніка» Вікторія Загурська-Антонюк у своєму виступі торкнулася гострої проблеми втрати людського капіталу в Україні в умовах російської агресії та міграційної кризи в ЄС. Також ця проблематика знайшла продовження у доповідях Оксани Литвинчук, кандидата філософських наук, доцента кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту Державного університету «Житомирська політехніка», та Олени Васильєвої й Софії Заглади, здобувачок 1 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Державного університету “Житомирська політехніка”.

Питання євроінтеграції України є вкрай актуальним, адже не зважаючи на численні перешкоди та безпекові загрози, українці рішуче відстоюють свій ЄВРОПЕЙСЬКИЙ вибір та є відповідальними у своїх цивілізаційних прагненнях!