21‑22 вересня 2024 р. студенти факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин взяли участь у дводенному тренінгу в «Академії Політичного Лідерства» від Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у м. Житомир.

Захід сприяв розвитку потенціалу молодіжних лідерів з різних регіонів України. Учасники на основі інтерактивних вправ, тематичних кейсів і конструктивної дискусії мали змогу обмінятися досвідом, розробити спільні проєкти та розширити свої професійні компетенції у галузі підвищення спроможності молоді впливати на політичні процеси в Україні. Тренінг був спрямований на:

  • залучення молодих людей до участі у політичному житті;
  • забезпечення молоді необхідними навичками і знаннями для більш ефективного залучення до роботи у сфері управління;
  • допомогу у підготовці наступних поколінь політичних, державних і громадських лідерів;
  • залучення молоді до проєктів, які допомагають поліпшити життя їхніх громад.

Тренінг проводила запрошена спікерка Олена Кваша, продюсерка філії АТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» «Одеська регіональна дирекція». Програма цього заходу передбачала різні практичні завдання для розвитку навичок у молоді до публічних виступів, роботі в команді, креативного мислення тощо.

На думку однієї з учасниць тренінгу, студентки кафедри міжнародних відносин і політичного менеджменту – заступника студентського декана факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин Інни Нестеренко«участь майбутніх фахівців у сфері міжнародних відносин в роботі над публічними виступами у форматі «30 second speech» має виняткову цінність з точки зору отриманих рекомендацій та відпрацювання навичок у незвичному форматі».

Тренінг мотивував учасників до подальшого саморозвитку та активної участі у галузі лідерства як складової міжнародної політики. Отримана студентами інформація стала цінним інструментом у розв’язання професійних та особистих завдань, результатами яких кожен учасник поділився під час підведення підсумків заходу.