Факультет публічного управління та права розпочинає серію порад від колишніх абітурієнтів, а нині студентів нашого факультету, які мали найбільші успіхи при складанні ЗНО.
Розпочне ділитися своїми секретами успішної підготовки до ЗНО наш абсолютний рекордсмен, Зоряна Осипенко, якій вдалося отримати омріяні 200 балів.
Нині Зоряна студентка 1-го курсу факультету публічного управління та права за спеціальністю 035 «Філологія (Прикладна лінгвістика)» і ось її звернення:

Привіт усім юним абітурієнтам! 🙂
Усе людство наразі в страху перед новою епідемією, глобальним потеплінням, війнами й терактами. “Але хіба це проблеми?”, – скаже будь- який 11-класник, який не встигає дочитати “Хіба ревуть воли, як ясла повні” і який ще не вивчив усі тригонометричні формули🙁. А час то іде, семимильними кроками наближаючись до виставлених МОН України дедлайнів🤓. ЗНО – три літери, що встигли викарбуватись у мізках юних школярів… і вже здається – порятунку немає🥺

СТОП! БЕЗ ПАНІКИ!!!🧐
Я, як ніхто інший, розумію вас, адже минулого року пройшла цю дистанцію і досягла неабияких успіхів. Головне питання: ЯК? Чи існують якісь лайфхаки? Правду кажучи, тут кожен самостійно підбирає свій стиль навчання і винаходить свої власні лайфхаки.
По-перше, запитайте себе: чи дійсно це потрібно ВАМ, а не вашим батькам. Бо без мотивації нічого не вийде🤭 .
По-друге, ви повинні вже наприкінці 10 класу чітко усвідомлювати, які предмети ви будете здавати. Це допоможе не “розпорошитись” на все й одразу.
Міністерство освіти й науки України дало вам невелику підказку – програму ЗНО. Запитання тестів не можуть вийти за її рамки. Тому чітко й зосереджено вивчайте питання наявні у програмі.
Багато хто, обравши свої 3 або 4 предмети, перестають вчити інші. Так зробила і я. АЛЕ!!! Ніхто не знає, що ви вивчатимете в університеті))) Так сталося й з “моєю” математикою, на яку перестала звертати увагу в 11 класі. Образившись, вона перестріла мене на 1-му курсі… Тому, чи вчити, чи не вчити вирішувати вам 🙂
І звичайно – Time Management. Правильно розрахувавши час і сили, ви неодмінно досягнете успіху!
І ще одне, мої дорогі!))) Природа внесла корективи у Ваші плани, відправивши у світ COVID-19. Тепер у вас купа часу і ви зможете нарешті дочитати “тих волів, що ревуть, як ясла повні” 🙂