Прикладні лінгвісти Житомирської політехніки взяли участь у Першій міжнародній науково-практичній конференції «INTEGRATION OF NEW KNOWLEDGE, RESEARCH AND INNOVATION ACROSS EUROPE», що відбулася у віртуальному режимі на початку квітня.

Уже з першого курсу прикладні лінгвісти Житомирської політехніки активно долучаються до проведення наукових досліджень у галузі комп’ютерної лінгвістики. Зокрема, студенти цікавляться питанням створення електронних багатомовних термінологічних словників, необхідність яких зумовлена міжнародною науковою співпрацею та сучасним станом розвитку інформаційних технологій. Електронний словник є комп’ютерною базою даних, що поєднує закодовані словникові статті, які здійснюють швидкий пошук необхідних слів, з урахуванням морфологічних форм пошуку словосполучень, що надають змогу визначити правильне значення слова під час перекладу. Необхідність електронних багатомовних термінологічних словників зумовлена не лише потребою об’єктивізації досліджень, оптимізації й раціоналізації професійної роботи фахівця, а й зростаючим попитом пересічного користувача на адаптовану об’єктивну достовірну інформацію мовознавчого характеру у вигляді таких словників.

Під час конференції прикладні лінгвісти представили свої перші напрацювання у розробці прототипу словника та довели, що їх використання надасть доступ до масиву фактичного матеріалу, що сприятиме оптимізації аналітичної роботи фахівців різних спеціальностей.

Сердечно вдячні нашим студентам за любов до науки та щиро бажаємо наснаги у дослідженнях і подальших наукових звершень!